Klubbmärke – FK Karlshamn United

Här är ett drömprojekt jag haft sedan en tid tillbaka. Jag fick kontakt med en vän från min hemstad Karlshamn och fick höra att en ny klubb skulle skapas. Ambasadör för klubben var ingen mindre än Moestafa El Kabir, som spelat i bland annat Mjällby och BK Häcken i Allsvenskan men numera huserar i Gençlerbirliği (klubb i Turkiets högsta liga). Klubben skulle heta FK Karlshamn United och efter ett litet snack kom vi fram till att jag skulle skissa på några förslag på klubbmärke. De riktlinjer som jag fick var att det skulle innehålla en varg och att färgerna rött och svart skulle finnas med.

Efter att ha skissat fram ett par förslag så blev slutresultatet de klubbmärke som visas på sidan. Jag använde mig av den klassiska skölden och gjorde en illustration av en varg. Jag fick även direktiv om att en fotboll skulle vara med på klubbmärket. Den röda färgen är en såkallad ”flat” röd, vilket betyder att den inte är så skarp och mer behaglig.

Resultatet är jag nöjd med och jag är stolt över att ha gjort ett klubbmärke som förhoppningsvis kommer att finnas kvar i klubben under en lång tid framöver.

Knapp